escuela

Requisits per ser taxista

Per poder participar a l´examen, cal complir els requisits següents: 

 • Disposar del caret de conduir B o superior en vigor, mínim amb un any d´antiguitat en el moment de la inscripció. 
 • En cas de disposar només del carnet B: obtenir un informe psicofísic del tipus 2, a cualsevol dels centres de reconeixement mèdic de conductors.
 • En el cas de disposar de NIE: complir els requisits lingüístics.
 • Presentar el Certificat de Delictes de Natura Sexual, que pot obtenir al següent enllaç.

Carnet de conducir:

Amb el B es suficient per poder realitzar l´activitat, es pot convalidar amb el carnet d´altres països si hi ha conveni corresponent:

-Si el teu carnet de conduir s´ha expedit al nostre país serà vàlid als països de la Unió Europea i l´Espai Econòmic Europeu (Islàndia, Liechtenstein i Noruega).  Si el vostre carnet s´ha expedit en aquests llocs, també podràs conduir al nostre país.

– Els països amb què existeix conveni per bescanviar el carnet són els següents: Algèria, Argentina, Brasil, Bolívia, Xile, Colòmbia, Equador, El Salvador, Filipines, Guatemala, Macedònia, Marroc, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, República Dominicana, República de Sèrbia, Tunísia, Turquía, Ucraïna, Uruguai y Veneçuela.

Només faltaria obtenir un informe psicofísic del tipus 2, en qualsevol dels centres de reconeixement mèdic de conductors, en el supòsit de tenir un carnet superior o especial, el certificat psicofísic ja va inclòs al carnet i no cal aquest tràmit.

Requisits lingüístics:

-Si has cursat els teus estudis a Catalunya, València o Illes Balears i tens el títul E.S.O. o superior, no necessites certificat nivell d´idiomes.

-Si ets d´una altra comunitat espanyola necessites el certificat nivell A2 (MECR) de català.

-Si ets dún país llatinoamericà on es parli espanyol hauràs  d´acreditar que disposes el nivell A2 (MECR) o superior de català.

-Si ets de la resta de països on no es parli  cap idioma oficial de Catalunya hauràs d´acreditar que disposes dels títols següents:

 • Nivell A2 (MECR) d´un dels idiomes oficials de Catalunya

 • Nivell B1 (MERC) de l´altre idioma oficial de Catalunya

És a dir, hauràs  d´acreditar ambdós idiomes, un amb nivell B1 i l´altre amb nivell A2, com a mínim.

Formes d´acreditació d´idioma:

Hi ha dues vies per acreditar el nivell d’idioma: la superació dels exàmens oficials d’idioma o la convalidació de títols acadèmics dels ensenyaments oficials reglats.

-Certificats lingüístics oficials, els certificats lingüístics s’hauran d’obtenir mitjançant la superació dels exàmens oficials de l’Institut Cervantes (DELE), el Consorci per a la Normalització Lingüística, les escoles oficials d’idiomes de Catalunya i els centres de formació oficials.

Català: Consorci per a la Normalització Lingüística

Castellano (DELE): Instituto Cervantes

-Convalidació títols oficials, les persones estrangeres que hagin cursat i finalitzat els ensenyaments oficials reglats següents podran convalidar els seus títols oficials presentant els diplomes i resguards per a l’obtenció del títol:

 • Graduat ESO

 • Batxillerat

 • Titulacions universitàries

 • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys a Catalunya

 • Haver superat la prova d’accés a cicles formatius reglats (mitjà i superior) per la Generalitat de Catalunya 

 • Títol universitari que acrediti coneixement de l’espanyol i el català

Si l´aspirant ha realitzat la formació a Catalunya, la Comunitat Valenciana o les Balears, se li convalidaran ambdues llengües. En cas que l’hagi fet fora d’aquestes comunitats, únicament se’l convalidarà el castellà. No s’acceptaran els certificats de PQPI (programes de qualificació professional) excepte si se supera el mòdul voluntari C, que dóna dret al graduat a l’ESO. Aquí tens un exemple de l’IMET:

Certificat de Delictes de Natura Sexual:

Es pot sol·licitar telemàticament, adjuntem un manual de com fer el tràmit:

 

 

 

Quedem a la vostra disposició per ajudar-vos a fer els tràmits i ampliar la informació. 

telefono

+34 932229592

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad